//Öppet Hus på BTH

Öppet Hus på BTH

Under lördagen hade BTH öppet hus för att intresserade skulle få inblick i vilka studiealternativ som finns samt hur utbildningen är upplagd, samverkan med näringsliv och vilka labb-resurser mm som finns. Makerspacet hade öppet under dagen för att besökare skulle få se och känna på tekniken som våra studenter har access till.

3D-print lockar alltid till diskussion, så även robotarna som Vera för dagen demonstrerade för nyfikna som blev lite överraskade av hur enkelt det faktiskt kan vara att jobba med robotik.

Vera visar robotik med uArm

Uppkopplad teknik är en större och större integrerad del i dagens produktutveckling och här var demostrationer av SAM labs och LittleBits av extra intresse.

Internet of Things med SAM Labs.

Våra studenter gör många projektarbeten där de använder sig av resurserna i makerspace och på plats fanns även studentteam och presenterade projekt där det utvecklat produkter. Nento är en studentstartup som var på plats och visade upp sin idé kring laddning med solenergi.

Nento presenterar sin prototyp för intresserade.

Videos


Bildgalleri