//Prao i Makerspace

Prao i Makerspace

Under två veckor hade vi besök av de 13-åriga Wämöskole-eleverna Rasmus Kalvenes och Joao Vitor Barroso Franca som gjorde sin prao hos oss. Det passade oss rätt bra då vi precis startat upp vår Makerspace, och dels behövde hjälp med att få allt i ordning, och också för att låta “målgruppen” testa prylar och metoder.

Sagt och gjort; i två veckor fick Rasmus och Joao “stå ut” med att prova att bygga prototyper via Lego Mindstorms, Arduino kits och via 3D-printing. Att de ställde upp och hjälpte till vid Karlskrona Robothon 2013 var också toppen. Vi har försökt att varva teori och praktik. Man behöver lyssna in sig en del på teori för att förstå varför man gör som man gör och inte på ett annat sätt.

Från BTH tackar vi för att vi fick låna “framtidens ingenjörer” och hoppas att vi sått ett frö för att välja “vår väg” här i livet!

För mer information kontakta Professor Tobias C. Larsson, tlr@bth.se.